Berikande flora av nationaliteter

Så skulle man med lite vilja kunna beskriva skaran av utbytesstudenter här på HKUST. De är från USA, Tyskland, Polen, Kina, Singapore, Ecuador et cetera. Man lär sig alltid något nytt — hur mycket behöver du studera där hemma? Vad studerar du för något? Är ditt campus fint? Hur korrumperad är polisen?

CJ, från Ecuador men studerande i Mexiko, berättar om det mexikanska polisväsendet och deras nyckfullhet:

– The police is OK. The police is good. If you pay them, they let you go…
– The real problem is the federal police. If they want, they kill you. Shoot you and throw you away!

Han berättade också om gången han kom undan fortkörning genom att muta konstapeln med 100 pesos och en flaska Johnnie Walker. Jag och Micke tjöt av skratt, utan att kanske riktigt inse allvaret i vad som berättades för oss.

Leave a Reply