Matfest, matfest hela da’n

Jag blev introducerad för ett riktigt smultronställe igår! Eller snarare biffställe. Slumpartat placerad mellan HKUST och tunnelbanestopp Hung Hau ligger Lardos Steak House. Inklämt mellan en kinesisk restaurang och ett busstopp finner man panerad fiskfilé till förrätt, en generös, nästan vulgär stek med potatis till varmrätt och isté att skölja ner det hela med. För 65 dollars! Det verkade omåttligt populärt trots den enkla inredningen. Businessgubbar satt och åt högljutt, och några hade med sig eget vin. Imponerande rutin!

Jag själv förlorade mig själv i den där steken. Efter veckor av ris, nudlar och medioker kyckling låg där en tvättäkta köttbit. Äter det ytterst sällan hemma, men nu grep den tag i mig som det svåraste beroende. Jag lade opassande med smör på potatismoset, doppade matbrödet i röran av flott, blod och sås och skar oberäkneligt och okontrollerat i köttet. Tallriken var en mordscen. Tyngd av skam tog jag mig ur ur restaurangen, men med en gnagande känsla av att jag inte kommer att kunna kontrollera detta. Jag kommer att slå till igen.

biffkoma

Mina vänner var helt utslagna. CJ satt nyfrälst vid en rabatt, helt tom av den starka upplevelsen. Micke proklamerar segern för tittarna, men är till synes ganska tagen han med. Jag kunde knappt hålla mobilkamerna upprätt.

Därefter ett underbart återseende när jag träffade Hugo! Den gamle skojaren var i god form, och det är fantastiskt skoj att ha karln i mina trakter. Följ hans exempel och åk hit! Vi irrade runt lite på chans i Central och åt thailändskt med kyckling och nudlar. Det var mindre än tre timmar efter biffen. Mina smaklökar gjorde glädjepiruetter medan min panna och plånbok svettades.

Deras hotell ligger i Mirador Mansions, och är en städad historia med begränsad utsikt men rinnande vatten. Liksom kon och kycklingen tjänat min energikonsumerande svullartillvaro tidigare, noterade jag att deras hotell städas av ankor.

ankan

På kvällen dracks det några öl lite varstans. Jag lyckades stuva in herrskapet på Sushi One i Mong Kok vilket var till belåtenhet. Det åts fenomenala Golden Dragons och laxrullar, som fick sällskap av en Asahi. Därefter var jag så illa tvungen att passa sista tunnelbanan hem, dock övertygad om att de skulle finna sig till rätta och sig själva i LKF. Nu har jag just ätit ett kvarts paket flingor och ska sova samt studera litet innan kvällens revansch för gårdagens tidiga final.

Micke och CJ däremot, de är enastående nog i taxin på väg till – just det – Lardos Steak House.

3 Responses

 1. Calle says:

  Andreas fyller 30 i sommar! Han ska ha fest. Jag ska fixa inbjudan till dig! Det ska va på en båt! På söder! Och du ska vara med! Jonas kommer också?

 2. andreas says:

  tja david, det var längesedan, kom gärna på min 30 årsfest, jag skickar en inbjudan nu i helgen eller i början av nästa vecka, den är inte förän sent i juni så du har lång tid att fundera

  både calle och jonas ska komma

 3. david says:

  Tja Andreas! Det är avtalat och antecknat. Hoppas allt är prima, så ses vi i sommar!

Leave a Reply