Nu kommer jag och tar dig, Kina

Sportlovet, eller spring break som det kallas här eftersom alternativen i regel är soliga istället för slaskiga – är uppstyrt! Mellan den 8:e och och 19:e april blir det Kina för hela slanten. En tapper trupp om hittills sju åtta personer satsar på att ta nattåget över gränsen: först mot förmodat stört vackra Guilin (bild ovan) i två nätter, sedan flyg till Shanghai i fyra-fem nätter, för att avsluta med Beijing ungefär lika länge innan vi åker hem till Hong Kong. Häng med, vettja!

Samtidigt lockar vänner och bekanta med Hainan, ansett som Kinas svar på Hawaii, nästa helg. Folk gör high-five, skiner upp i stora leenden och är lyckliga. Jag tittar in på herr Internetbank, sväljer tungt, svettas ymnigt och letar upp en tabell över kursen mellan hongkongpengar och svenska kronors. Detta är fan i mig oacceptabelt, David. Var får man bäst pris för en njure?

bust

Nåväl, första resan blir med tunnelbana in till stan. Det ska spelas vattenpipa i LKF och snålas i största allmänhet! Men först: nudlar för tredje gången på två dagar.

2 Responses

  1. caroline says:

    JAG VILL FÖLJA MED!

  2. mickepitt says:

    David skit i Kina.. du har ju faktiskt inte råd!

Leave a Reply