Kina om en stund

Spring break är här och efter dagens sista prov låg en upprymd skolavslutningskänsla över campus. Kineserna gick med resväskor och utbytesbarnen önskade varandra lycklig resa på sina diverse destinationer. McDonald’s stängde dessutom tidigare än vanligt, som det yttersta tecknet på att något var i görningen.

På den sista lektionen, Judgment and Decision-making, spelade vi något slags överlevnadsspel. För att hamna i stämning spelade läraren smakfullt nog upp öppningsscenen av Alive – filmen om ett rugbylag som störtar med sitt flygplan i Anderna. Väldigt visuellt med skrik, panik och ett flygplan som havererar. Kändes sådär inför morgondagens flyg till Shanghai med namnkunniga bolaget Yuneyao Airlines

Var trots allt en intressant lektion. Vi arbetade i grupp och jag hade den stora äran att få samarbeta med Delta. Gossen med detta fantastiska namn berättade att han ursprungligen fått namnet Andy, men vid 17 års ålder hade tröttnat och sedermera bytt till Delta. Jag gratulerade honom självklart till det utmärkta valet.

Hursomhelst, nu väntar min 9-dagarsexpedition till fastlandet! Först Shanghai till söndag, därefter tåg till Beijing där jag larvar runt till nästa lördag då jag pyser tillbaka till Hong Kong. Ska snoka reda på ett internetcafé och då ska ni få höra! Vet inte exakt (men har en liten aning) om vilka ni är som läser här, och jag ska kriga för att kunna göra väsen av mig här på bloggen.

Vi hörs, kompisar!

One Response

  1. maty says:

    haha, det påminner mig om när jag skulle flyga för första gången, till stockholm! året måste varit 94 och jag berättade den ofattbara nyheten för min vän. hon kom på att hennes föräldrar hade en film som handlade om en flygresa. bingo tänka vi, och tryckte in alive i vhs-spelaren! engelskan skulle lika gärna kunnat vara kinesiska, men vad gjorde det, snart skulle vi få se desto mer spännande grejer!
    det tog minsann ett bra tag innan den klumpen jag hade i magen försvann. fotona från resan, med gosedjuret fastklämd i samma bälte, skvallrar dock inte om mina ångestfyllda tankar. glad påsk daverz!

Leave a Reply