Dagens kaka, ormjävel, kineser och låt

– (Går)dagens förtydligande: Jag och min room mate gör saker tillsammans — såsom att kolla på den djävulskt vassa tv-serien Mad Men. Det är smala slipsar, snygga suits och chauvinism på en väldigt välspelad och pricksäker (antar jag, känns det som iallafall – eller vad vet jag om hur det var på 1960-talet?) nivå. Inför detta gick vi till Park’N’Shop och handlade biogodis, för dagen småkakor. De hade motiv av djur på sig, och det kändes såklart spännande att få äta ekorre, kamel och björn. Men efter att vi betalat upptäcker vi att påsen inte bara var dyrare än vad som stod — den är ju vegetarisk! Den innehåller alltså inga riktiga djur. Bluff!

Bluffkaka

– Dagens vidrigaste ormjävel: Ormen som slingrade sig några meter framför mig när jag gick till poolen. Den var ruskig på alla sätt och vis: lång (över en meter), hal och betydande bred på sina ställen. Ingen trädgårdssnok alltså, utan en riktig dräpare. Dessa obehagliga as var min största rädsla inför min vistelse i Asien – och idag såg jag alltså en orm i sin naturliga miljö för första gången sedan den av bussen överkörda (haha!) huggormen på mitt landställe för tio år sedan. Har gått omkring nervös och äcklad hela dagen tack vare detta.

– Dagens trötta UST-student: Den unga damen som satt bänkgranne med mig i biblioteket, utslagen med huvudet rätt ner i bordet. Detta är en vanlig syn och du ser alltid ett antal sovande kineser i biblioteket, oavsett tid på dygnet. Stackaren!

På bilden lite lik hon i The Ring. Se upp!

– Dagens kines: En viss William mötte upp mig för att köpa min oanvända redovisningsbok. Han var jättetrevlig och frågade nyfiket om Sverige och min vistelse här. När jag berättade att jag vart runt i Kina och varmt uppskattat fastlandet sken han verkligen upp! Han log så brett och såg nästan generad ut när han berättade hur glad detta gjorde honom. När jag frågade om han var från Hong Kong blev han dock genast lite dyster och sa “No, Hong Kong people are handsome and beautiful. I’m from mainland, and I’m ugly…

— “No, you are beautiful William!borde jag naturligtvis ha sagt, men jag hade bara känt honom i tre minuter – dessutom hade hans feta hy och acne hade gjort min tröst till något av en lögn. Jobbig sits! Jag fick bara ur mig “No! What! Haha! That’s not true! I thought you were from Hong Kong!” och skämdes, rundade av samtalet och gick.

– Dagens låt: skandinaviskt finlir med svenska Karin Dreijers magiska röst, norska Röyksopps electro-komposition och danske Trentemøllers techno-edit.

6 Responses

 1. caroline says:

  1. bra att du spenderar tid me michael! extremt lama sjex dock!
  2.hoppas du slet ormen i stycken! ja tänker inte tillåta sådana objudna gäster när ja kommer på besök! ja hade en geting i lägenheten idag o ibland är det spindlar i duschen, då får jag nära-döden-upplevelser. orkar inte ens tänka på hur ja skulle reagerat om de var utbytta mot en orm!
  3.älskar skylten bredvid den trötta tjejen: keep an eye on your property. eller är det det hon försöker göra kanske? fast lite väl mycket i närbild?
  4.bra räddning i william-konversationen! och skönt o höra att även du som är artighetens mästare kan komma på i efterhand vad du borde sagt, så att jag slipper att vara ensam om att råka lägga felaktiga kommentarer!
  5. tyckte låtvideon var lite läskig, så nu går ja ut o går istället!
  kyss!

 2. Tomas says:

  Den här bloggen är så jävla värd i tentatider! Sjukt underhållande! Den kommer kosta mig minst ett betygssteg i min IP-routing-kurs. Det är ett gott betyg! (Åt bloggen alltså)

 3. crugz says:

  fult att alla meningar i mitt förra inlägg avslutades med utropstecken. jag känner mej så skrikig när ja skriver sådär.

 4. Michael says:

  William har inte träffat shanghai-brudar verkar det som!

 5. Sophie says:

  Grym låt!, har du hört denna; The Swedish House Mafia & Laidback Luke – Leave The World Behind? Kanske för cheesy för din smak…

 6. david says:

  @Tomas: Tack! Det värmer gott, hoppas kursen går okej trots allt

  @caroline m fl: om någon undrar har vi kontakt över andra kanaler än bara bloggen :D men fan vad jag känner igen mig i utropstecknen. Brukar få kapa ett par inför varje publicering av blogginlägg. Hej glättig!

  @Michael: nöff

  @Sophoe: DEN ÄR FEDE! Oddsen att höra den i LKF idag är höga, men vass ären. Inte cheesy, har en väldigt skum och ibland kluven relation till filterbas-house. Det är bra skit iallafall!

Leave a Reply