Fyrpunktslista med ballong, musik och Indonesien

jonathan_puckey

#1. Handlingskraft är mitt mellannamn! Bokade just Indonesien och det ska bli fantastiskt bra. Det blir en veckolång vistelse mellan skolans adjö och carolines knäförsvagande uppenbarelse: till Macau med färjan 31 maj, dagen efter till Jakarta för lite häng där. Sen försöker jag ta mig till Bali på något vänster, förslagsvis med tåg. Flyger hem till HK den 7 juni en sträcka hem inrikes med AirAsia, vars indonesiska filial är förbjudet i EU på grund av landets allmänna (otroliga) flygsäkerhet. Jag är nöjd!

#2. Som en trevlig slump ska mina kompisar i Foursters ställa till med middag på innergården ikväll. Indonesisk buffé för 30 pix. Darren (klicka för mer darreniana) går här utanför och pysslar, kånkar bord och gör i ordning. Michael och jag snackade med grabben från fönstret, Michael hade nämligen köpt en present till Darren från hans besök i Japan. Det var en uppblåsbar pappersballong (origami heter det va?), en prydnadssak. Darren blåste upp den, och tittade lite konfunderat på den prassliga bollen. “It’s from Japan! Tokyo!” ropade Michael ner till honom. “Ah, Tokyo. Good.” sa Darren kort och bollade förnöjt med sin japanska ballong.

#3. Kvittrat friskt här till höger idag! Twitter är roligt, lite kravlösare än bloggen antar jag… Så om någon läser THKGTA genom RSS kan jag meddela att ni går miste om lite extra godis — idag citerar jag till exempel Michael angående pulver och nötter. Häromdagen tipsades det om en artist jag spelar sönder på MySpace, gärna för att komma på gott humör. Armand Mirpour heter karln i videon nedan som har allt av klassisk indieglädje. Hej, nostalgi.

#4. Den fina bilden högst upp är från en viss Jonathan Puckey, den har visst någon ball postmodernistisk twist jag inte pallar elaborera kring. Men om ni ska klicka på någon länk i det här stycket tycker jag att ni istället ska surfa över till sidan jag hittade den på: Saker som inspirerar. Den är verkligen utmärkt och tipsar om konstnärer, fotografer och alla möjliga inspirerande prylar!

Leave a Reply