Dagens intryck och wacka sammanträffanden

Barack-day och jag firar det historiska skeendet med CNN:s livestream (nu jammar den amerikanska marinkårsorkestern till de upprymda programledarnas stora belåtenhet) samt genom att måla om insidan av skafferiet. Det känns tryggt att jag finner göromål även när inga skolmässiga meck föreligger.

För övrigt har slumpen skojat med mig två gånger idag. Ibland, ganska ofta till och med, tycker jag att tillfälligheter drabbar mig på sätt som verkar nästan osannolika. Det handlar inte om några karaktärskritiska upplevelser, men ändå:

1) När jag vacklade ur sängen imorse frågar den sköna vad jag ska syssla med idag. Jag påminner då om mitt viktiga skafferi-uppdrag, samtidigt som jag konstaterar att Obama svär sin presidented idag (jag har följt valcirkusen närmast sjukligt, och givetvis hejat på den elegante och cigarettrökande Barack). I sedvanlig ordning går jag sedan till ytterdörren för att plocka upp tidningen, och på framsidan återfinns naturligtvis Obama — med en pensel i handen ommålandes en gammal byrålåda på ett härbärge! Jag kvackar högljutt och konstaterar att även the president-elect är en händig karl.

2) Efter det första färglagret var jag ganska trött, och tog en välbehövlig och generös paus från min slitsamma syssla. Medan jag avnjöt en skål Prima jordgubbskräm med mjölk kunde jag notera att den senare snart är slut, och att jag antagligen kommer att bli tvungen att gå utomhus för att på 7Eleven inhandla en ny liter. Tur tänkte jag — då har jag en ursäkt att handla en Ben&Jerry’s Bohemian Raspberry när jag ändå är där.

Medan denna lilla scen tog plats i min hjärna tittade jag på ett utmärkt trevligt BBC-program med Stephen Fry, som handlar om hans upptäcksresa i USA. Detta första avsnitt av serien behandlar de nordöstra delstaterna, vari Vermont ingår. Så ungefär 3 minuter efter att jag fantiserat om den hallon- och chokladstinna godbiten, hör jag hur Stephen Fry på sitt mycket charmanta och brittiska sätt berättar om hur det var just här, i South Burlington, som de två hippiesarna Ben Cohen och Jerry Greenfield grundade sitt samvetsgranna och kvalitetsnoga glassföretag.

Självklart finns det nu ingen möjlighet att jag inte köper den där burken med glass ikväll.

bohemian

Leave a Reply