Jag valde alltså bort godiset

Precis hemkommen från en strålande (sinnligt alltså, väderleksmässigt låg en charmant dimma över Danmark) helg i Helsingör med tillhörande besök på Louisiana med den fantastiska, utan pardon förträffliga och i största allmänhet underbara caroline. Mer om detta i ett senare, bildrikare, inlägg.

Varför jag skriver är istället för att jag nyss, i min lokala ICA-butik (en butik som så ofta tidigare frestat mig med sockerstinna godsaker och flottiga smaksensationer) förvånade mig själv genom att lägga tillbaka paketet med yoghurtdraperade ananas- och aprikosbitar. Anledningen var varken pris eller kvantitet – ett halvt kilo för femtio kronor är fair och fantastieggande (godis varje kväll i en vecka eller åtminstone två dagar).

Istället berodde min uppoffring på innehållsförteckningen som gömde sig på askens undersida. Emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, “yoghurtpulver”, ytbehandlingsmedel och en serie E-ämnen gjorde genast att de tidigare så lockfulla godbitarna allt mer framstod som lego. Det ekologiska samvetet som närts av min läsning av Mats-Eric Nilssons böcker om matindustrin har uppenbarligen börjat puttra i min annars så godissugna hjärna.

Jävlar vad gott det vore med lite snask, jag hoppas att detta snart går över.

Yoghurtananassomething

Yoghurtananassomething

3 Responses

 1. kalla mig cp, kalla mig bög says:

  well done dear! jag tycker det var bra gjort! själv spenderade jag dagen med att baka kanelbullar på ekologiskt mjöl och mjölk. det rekomenderar jag starkt! inget godis i världen går upp mot nybakade små med mycket pärlsocker på! bra tidsfördriv dessutom. glad att trippen var till belåtelse! kyzz

 2. david says:

  åh kanelbullar, minns att du och crugz trollade ihop några som jag slukade massa av. oh, happy dayz! MAMMUTPEPP INFÖR FREITAG! vilken föreställning blev det? öl i malmoe, hurra!

 3. K says:

  Hi David, thanks for the visit. Yes I do love the Grid Focus theme, been a fan since I installed it. If only I could understand your language, it would have been fun to read, hehehe.

  Are you here in Hong Kong?

Leave a Reply