Burgarporr

Dag ett av tre slitsamma och ganska fattiga är snart till ända, och jag har munnen full av socker och choklad. Av någon oförklarlig anledning gav jag mig själv rätten att äta McDonalds till middag. Ingen vet hur det gick till, men såhär i efterhand är jag mycket nöjd med insatsen. Donken är billigt här i Hong Kong: 22 dollars kostar en Big Mac & Co. Jag vet att det förutom onyttigt och tacky inte heller är särskilt coolt att äta amerikanskt flott när det finns en hel kulinarisk värld att upptäcka, men ibland blir lockelsen efter lite snabba kalorier och läskeblask för stor. För att sammanfatta dagen i matväg (anteckna noga nu):

Frukost: en banan och ett glas vatten, en timme senare en trist kalkonmacka och äppeljuice. $24

Lunch: En av de bästa kinesiska rätterna på campus – barbeque glazed pork with rice och dricka. $20
Efterrätt: sämre chokladkaka för $8,20

bbqpork

Middag: McDonken inklusive en dräpar-Flurry med extra chokladsås. $31

Sammanfattningsvis en ohälsosam men tämligen ekonomisk dag. Som ursäkt ska jag påminna om att vårt gemensamma kök i korridoren är något av ett skämt. Det lämpar sig verkligen inte för annat än varmvattenberedning och kylskåpsförvar. Vilket förvisso är tur, eftersom det imorgon blir flingor med mjölk och automatnudlar som huvudsakligt näringsintag…


Dagens gladaste skratt med mat i munnen: Vi hade ett av många gruppmöten, denna gång med bland annat två lokala studenter — Jonathan och Roger. Båda är mycket sympatiska och har bjudit mig till deras stad/tunnelbanestation/stadsdel för att gå på musuem, äta lokalt och cykla! Jag blev naturligtvis jätteglad och lovade att gärna dyka upp. Datum ännu oklart!

Hursomhelst, Jonathan – som har sämst engelska men störst leende av båda – hade med sig en kycklingburgare från just McDonald’s. Här heter den McCrispy, fast på pappret den är inlindad i står både McCrispy och McChicken. Micke har noterat detta tidigare när han desperat försökt beställa en likadan burgare, och påpekade således burgarmysteriet för Jonathan. Han började skratta jättemycket, och när Micke mycket riktigt påpekade att “the burger is confused, haha!” så tycktes Jonathan vara precis så glad han bara kunde, och maten flög ur hans lyckliga mun medan han flabbade förtjust. Det var verkligen härligt att se!

Leave a Reply