Jag skor mig som en amerikan

Den rejäla ryggan var redan inhandlad, nu återstod endast att investera i ett par lika rejäla löparskor. Nej, jag ska givetvis inte använda dom till löpning. Däremot kräver nio dagars turistande och klubbande under nästa veckas Kina-exkursion ett par bekvämare dojor än mina trötta Converse. Så jag åkte till Mong Kok, antagligen ett av världens mest intensiva shoppingdistrikt. De har en gata som översatt till engelska heter något i stil med Sport Shoe Street. Fyfan, säger jag bara.

Det ligger på allvar närmare hundra förbannade skobutiker utspridda över ett fåtal trånga gator. De har alla ungefär samma utbud och priser, och ibland identisk butikslayout. Jag hade hamnat i sportskornas helvete. Det hela utvecklade sig till en utmattande fars där jag gick mellan butikerna och förvirrat frågade efter size 12, pretty light shoes kind of like those ones. Det började nästan snurra, pulsen steg och butiksbiträdenas utseenden smälta ihop med varandra. Jag var en grinig svenne och en miljard kineser trängdes på gatan, inne i butikerna och i mitt huvud. Jag började tappa hoppet och funderade på att springa skrikandes från platsen.

allegra2

Men så fann jag dom till slut. Adidas Allegra 2 – ett unikum av komfort och motbjudande design. De är enorma, storlek 46,5! Silverdetaljer, plotter och hög sula (se upp mina kära asiater, nu är jag 2-3 centimeter längre än sist vi sågs!). Jag ser ut som en amerikansk utbytesstudent. Tillsammans med backpackerrygga, vattenflaska och dessa månfarare till skor kommer jag att göra Shanghai/Beijing som en livs levande modekatastrof. Men det struntar jag i, ty jag bärs fram av världens skönaste gymnastikskor!

2 Responses

  1. maty says:

    Skor, köp skor!

  2. maty says:

    det var egentligen crugz som skrev

Leave a Reply