Julmustdelirium #1

Det finns inte många saker så trivsamma och samtidigt försmädliga som universitetsstudentens jullov. Den fysiska resan mellan Lund och Stockholm underlättar även den sinnliga resan — den mellan schemalagda arbetsdagar fyllda med försök till ansvarstagande, och på andra änden ett julmust-delirium driven av Curb Your Enthusiasm, söndagsöl och slöa promenader på stan.

Problemet: ledigheten är en illusion. En rimlig uppenbarelse för någon 23 år gammal kan tyckas: men av någon opraktisk anledning är jag oförmögen att släppa konceptet om en dagislik tillvaro under iallafall en dag. En dag inte bara utan aktivt arbete (må vara endast e-postläsande och kalendervånda), utan även en i sinnet ledig dag. Missförstå mig inte, jag älskar utmaningen i att ha en meningsfull tillvaro med ansvar och möjlighet att uträtta betydelsefulla saker. Men en värld där du inte kan softa en hel dag, om än bara några få dagar om året, är farlig. Kinesisk! De som köper våra bilfabriker och går på rad:

Vilket ogenomtänkt trams detta utvecklade sig till! Jag som ju åtnjutit flera fantastiska sinnesintryck på sistone. The Big Picture kröner ett magnifikt år med en bildkrönika på 120 otroliga bilder fördelat över tre gallerier. Alla som inte klickar på dessa länkar är ignoranta dårar:

2009 in photos (part 1 of 3)

2009 in photos (part 2 of 3)

2009 in photos (part 3 of 3)

Jag fylls ofta av en svårformulerad känsla av kärlek till mänskligheten när jag tittar på den där sidan. Den väcker mig, min puls stiger och alla neurotiska nojor faller till marken. Fett!

Facit till allt babbel: jag var och badade idag. På Centralbadet, gubbtjuvarna och innebandygängens förlovade badhus. Det var härligt på många sätt, men nu sitter jag här rödägd och kisar som en tyngre drogmissbrukare. Det påverkar skrivandet!

Angående den arbetstrotsiga passagen i inledningen är det helt enkelt ett klassiskt exempel på regression, till följd av att jag gick håret klippt av mor min i köket tidigare under kvällen. Tänk, inte ens sin eget hårväxt behövde man oroa sig för!

Leave a Reply