“Oj, oh, heh, sorry!”

Sådär låter det flera gånger om dagen, alltid lika generat och besvärat – med en förskräckt kines framför mig. Det beror alltid på samma anledning. Ett av de koloniala arven från britterna är nämligen att de i Hong Kong har vänstertrafik, och liksom bilisterna håller därför fotgängarna till vänster. Eftersom jag är glömsk, fostrad i en högertrafiksfilosofi, och på det stora hela ganska oorganiserad i min trottoarstrategi blir det alltså att man går in i mötande mest hela tiden, gärna i dörröppningar och runt hörn. Fan vad störande det är, och det är dessutom bara mitt fel.

Den långa jäveln är inte bara lång, han springer in i folk också.

För att rädda det här meningslösa inlägget får jag tipsa om två trevliga discotårtor av Tiga och Appaloosa. För alla åldrar:
Tiga – Love Don’t Dance Here Anymore
Appaloosa – The Day (We Fell in Love) (Ted & Francis remix)

One Response

  1. caro to the line says:

    haha, du är rolig. fan va ja inte har tänkt på att de kör me subversiv vänstertrafik där! hatar verkligen, så nedrans förvirrande. lyckades ju aldrig lära mej under mina 7 månader i london att titta åt rätt håll när man ska gå över en gata. att jag dessutom i grunden inta kan höger o vänster gör ju inte det hela lättare heller. bäst att du håller mej hårt i handen o vägleder mej när ja kommer på besök!
    bra det går för mig att komma igång med skolarbetet förresten. gör absolut inget annat när jag sitter vid datorn faktiskt.

Leave a Reply