Midnight Cowboy

Ovan en funkig soulburgare i ett stämningsfullt sextiotals-New York. I Hong Kong utspelar sig istället en repris från gårdagen. Det var upp och ner för trappor, tequila, Seven Eleven och massa dårar i maskeraddräkter. Lovely!

Gick till dragon-i som vill vara stadens mest glamorösa ställe där jag vanligtvis sänker medellängden bland modellkvinnorna i klackar och utstuderat uttråkade ansikten, men där vi igår bara erbjöds rolig trängsel. Bakom en snubbes polska raggarglasögon fann jag tryggheten och inspirationen till basgångarna och jag drog således med strå till den larviga karnevalstacken.

Hittar senare till ett underbart trångt litet ställe som heter Buddha Lounge där de har färgglada luftballonger, laser och spelar techno! Inte svennig klubbhouse, hjärndöd r’n’b/hip-hop eller Kate Perry utan techno! Jag var euforisk, bästa musikupplevelsen hittills!

Därefter en störd frukostupplevelse. Upp för gatan ligger The Flying Pan som är ett frukostställe öppet dygnet runt. Dom erbjuder en lätt nedgången amerikansk diner-inredning, generösa portioner ägg, bröd och bönor samt den milt desperata känslan av att kvällen inte måste vara slut. Det var spritflaskor bakom disken, matos och ett skränigt klientel. En tjej i sällskapet bakom oss spyr ner sig. En hal snubbe dyker upp och börjar ragga på den illamåendes kompis, viskar i hennes öra sätter sig i spyan. Han märker inget, vi jublar och äter upp vår mat innan vi flyr det komiskt ovärdiga fältet med taxibilen till skolan. Bra stökande, kompisar!

Leave a Reply