Studentikosa upptåg à la Hong Kong

VISTA! Ett av de absolut sjukaste intrycken de första veckorna här har vart det vrickade föreningslivet här på skolan. Kort sagt engagerar sig de lokala och kinesiska studenterna i deras respektive utskott och motsvarande nationer (varje Under graduate-hus har ett nummer och egen kommité) i ett månadslångt spektakel där de klär ut sig olika varje vecka, marknadsför sig och ordnar med allehanda evenemang och mässor. Syftet är att vinna popularitet och genom detta röstas in i respektive kabinett. Jag har spenderat snart tre veckor med att försöka förstå detta, det måste låta sjukt invecklat och jag är ännu inte hundra på vad de pysslar med.

Men hursomhelst, mitt hus – Hall IV även känt som VISTA – är ansett som ett av de vildaste kabinetten, och jag bor på husets första våning vilken fungerar som högkvarter för FOURSTERS – namnet på kabinetten. Detta har inneburit ett jävla liv på nätterna, vårt “common room” ockuperat av högljudda kineser och bråte mest överallt. Eftersom jag har kunnat sova med öronproppar har det emellertid bara vart trevligt med lite röj. Min room mate Michael lyckades dessutom fånga en av de dagliga (!) tjo- och tjimsessionerna de olika kabinetten har i skolans atrium.

Faktum är att FOURSTERS är riktigt vassa i sina val av uniformer. De byts alltså varje vecka och inleddes starkt med ett militärtema där de även hade byggt en enorm pansarvagn av kartong och papier-maché. Videon ovan är från förra veckan, och då hade de något slags hipstertema med vita sneakers, neongröna vindbyxor, vit skjorta och hos vissa även matchande gröna flugor. Very fashönöböl! Denna vecka har de gått ner sig litet, och jobbar i fluffiga helkroppsoveraller i mintgrönt. Stackarna svettas som djur, berättade några flåsiga grabbar igår. Men de har mitt stöd!

Kolla in deras fina hemsida: FOURSTER.net

4 Responses

 1. david says:

  Bonusaction från en pub night de arrangerade häromveckan: http://s679.photobucket.com/albums/vv156/fourster/FOURSTER%20Pub%20Night/?action=view&current=IMG_5066.jpg jag var gladare än vad som framgår på bilden!

 2. Ic3 says:

  alltså vad gör dem? Är det en sport? fysisk aktivitet, tävling? Eller har de bara för mycket tid över?

 3. david says:

  Alltså det är väldigt oklart, det är väl en slags uppvisning där de visar för åskådarna att de är energiska gossar och töser som kan ta i när det gäller. Något sånt, jag blir förvirrad bara av att tänka på det…

 4. Tomas says:

  Hahah, sjukt jävla fyndigt initiativ! Undrar vem som kom på att man skulle stå och stampa och vifta sådär! Hahah :DD

  Fin blogg btw David! Både innehållsmässigt och designmässigt!

Leave a Reply