Fusion food

Skandinavisk minimalism mötte Asiens gastronomiska kryddkök när jag tillredde en närande lunch bestående av IKEA-levererat Leksandsknäcke och en kopp snabbnudlar. Väl i köket, vilket det egentligen inte ska kunna kallas, mötte jag den gode Darren från Foursters (vänster i den fantastiska bilden). Han kallas Big Eyes (av en mycket enkel anledning), och hälsar alltid glatt när vi råkas i korridoren eller i skolan. Han lunkade runt och såg lite sliten ut – det är fortfarande kampanjarbete kvar – och jag erbjöd honom en bit knäcke med smör på.

– Oh thank you, David! Sa Darren innan han varsamt förde brödet till munnen och bet en tugga. Jag log förväntansfullt i väntan på utlåtandet. Han tuggade länge, precis som man ska göra med knäckebröd.
– It tastes like…
– Yes?
– Nothing! Thank you, David!

Sade Darren glatt och gav mig en försiktig klapp på axeln. “It’s better with cheese on, but I can’t find any here in Hong Kong…” försökte jag säga, men Darren var redan på väg ut ur rummet, redo att fortsätta sitt arbete.


På tal om lunch: här är dessutom en finfin Fever Ray-remix av Studios Dan Lissvik:

One Response

  1. crugz says:

    passande att första textraden i låten är whan i grow up i want to be a FOURSTER (med lite vilja hör man det i alla fall). det är nog din omedvetna vilja som lyser igenom.
    jag vill se glajjorna snarast!
    fin låt!

Leave a Reply