Hong Kong Street Style

ecstasy

Gossen ovan med den besynnerliga t-shirten gjorde mig häpen, och jag trängde mig genom tunnelbanevagnen för att undersöka den unge mannen och hans bisarra uppmaning att avnjuta hallucinogent amfetamin. Trots en inledande genans gav han till sist vika och lät mig fotografera honom, och någonstans i hans pojkaktiga fnitter insåg jag att han kanske inte riktigt var den skruvade ecstasybrukare jag hoppats på.

Var i stan för att åka upp i 2 IFC — jättehuset i vilket Läderlappen flyger in och kidnappar en skurk i The Dark Knight. Utsikten var som väntat häftig, men tyvärr bara ut över Hong Kong Island. Vakterna ledde runt mig och Micke och “Sir!”-tilltalen regnade över oss, medan vi bara fnissade åt den hövliga uppmärksamheten.

Därefter skulle jag leta efter en mp3-spelare i Golden Computer Center (MTR-station Sham Shui Po) eftersom jag i söndags nåddes av beskedet att min gamle trotjänare iPod Photo 20GB har gått bort. Min fyra år gamle vän hade länge dragits med moderkorts- och hårddiskrelaterade sjukdomar och fick ett anfall i förra veckan. Han rusades till reparatören som nyligen meddelade att ny hårdvara skulle kosta 700 HKD.

Jag fällde en virtuell tår, tittade på bankkontot och beslöt mig slampigt för att skaffa en yngre och billigare modell.

Det var i alla fall en märkligt svår syssla, och efter en timmes letande i det ganska frenetiska varuhuset gav jag upp. Att mina pengar inte lyckades lämna plånboken i den miljön är för mig ett stort mysterium — jag får istället styra kosan till Mong Kok, ta ett djupt andetag och pruta till mig en spelare där istället.


En av mina absoluta favoritbloggare Albin har upprättat en ny blogg för att täcka förberedelserna, mottagandet och vänskapen med katten Boris. Han har till och med upprättat en YouTube-kanal för att förse oss med Boris-relaterade filmer. Trogna läsare kan kanske ana hur mycket jag uppskattar det initiativet! Titta in på En katt som heter Boris.


Discobelle tipsar om en ny låt av Fibes! Oh Fibes! Gruppen har jag väl annars lite svårt för, men detta svänger mig runt och runt. Fin video också!

5 Responses

 1. A. says:

  Åh, PR. Gratis är riktigt gott. Ändå sitter jag och ler lite generat. Min YouTube-satsning är verkligen inget att skryta med, så här långt. Men jag ska bättra mig med start nästa vecka.

 2. caroline says:

  älskar awkwardfamily! hade jag vatt lite piggare hade jag skrattat ihjäl mej, nu är ett litet “hm-hmf” allt ja orkar.

 3. eki says:

  Hur pillade du till bilden? :D

 4. david says:

  @A: Borisbloggen är högst skrytbar än så länge må jag säga! Svinpäls-teorin har gäckat mig, men du avslöjade det hela väl, tack!

  @eki: haha bortom alla gränser! Först fake-fokuserade jag liraren (gaussian på allt utom honom) sen världens bästa plug-in som är en filmsimulator (dvs fotofilm) som man kan tweaka till perfektion. Riktigt fuskbygge, men det ser ju bra ut! Bra avslöjande.

 5. david says:

  För er som undrar vad jag menar med sista kommentaren till eki: jag har fuskat i Photoshop för att bilden på ecstasy-killen ska se fräckare ut. Före och efter:

  http://www.davidgill.se/fultjack.jpg

Leave a Reply