Atombomben / 8-bit Trip

The Big Picture får ingen missa. Jag har tjatat om sidan förut, och när de nu publicerar en serie hårresande a-bomb-bilder från Hiroshima blir jag sådär uppjagad och kastar mig på bloggens kontrollpanel. Ta en titt på resultatet av mänsklighetens kanske största misstag: Hiroshima, 64 years ago

hiroshima

Bilden ovan är från bildarkivet, kryddat med lite Photoshop-impulsivitet. Det fina typsnittet kommer från lika fina typsnittsprojektet The League Of Moveable Type. Delikatess för alla som gillar typografi och design!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Henrik bjuder sedvanligt på utmärkta länkar. Denna LEGO-film av episka proportioner är något helt vansinnigt — om den är skapad endast med byggklossarna och stilbilder (och inte ett 3d-program), är det något av det mest ambitiösa och idiotiska jag någonsin sett!

2 Responses

  1. Albin says:

    Strunta i Robyns frippa, det snygga här är ju din nya design. Avis, avis är min arvedel, min strupes sår etc. Fast det var apropå Hiroshima jag kom för mig att skriva. Ramlade över Watchmen i en bokhandel igår och kunde inte låta bli att köpa. Det sägs ju att filmen som kom innan i vår ska vara usel i jämförelse men jag måste faktiskt säga att även om albumet är gott så står filmen sig ändå rätt så bra. På tal om atombomber och så bara. Har du läst?

  2. david says:

    Har inte läst eller tittat på Watchmen! Hört gott om båda formaten dock, kanske får masa mig iväg till närmaste seriehandlare snart. Å andra sidan har jag nogg fått min månatliga actionkvot fylld av snygga District 9. Den var speciell, och rekommenderas till alla som gillar kombinationen skakig handkamera och utomjordingar. Vet inte hur du känner för just det Albin :D

    Superkul att du gillar designen, jag blir själv vansinnigt munter varje gång jag ser den, framförallt menyradens färggradient! Problemet är dock att jag nu väljer bort bilder och videor som inte passar in i resten av designen, en diktatorisk estetik kanske man kan kalla det?

Leave a Reply